a csöves fogalma

2009.06.30. 00:23

no, mielőtt esetleg felháborodott levelek tömegét kapjuk (erre mondjuk a nézettségi mutatók alapján kevés az esély), gyorsan tisztáznám, hogy is értjük mi ezt a szót: csöves.

hiszen természetesen nem célunk szerencsétlenül járt hajléktalanokon szórakozni, számunkra a csöves mást jelent. talán a ti társaságotokban is akad egy, csak nem tudtátok hogy az. no de honnan ismerkszik meg az igazi csövi:
1. a cigi. nagyon fontos. a cigaretta nem csak azért elengedhetetlen számára, mert csillapítja nikotin iránti olthatatlan vágyát, de itt élheti ki legjobban lejmoló hajlamát. utolsó forintjait is képes elverni rá, de ez semmit nem ér; 10 perc múlva már kiskutya szemekkel, és száraz ajkakkal formálja a következő mondatot:
"bocsi, nincs egy cigid?"
2. a pénz. pontosabban annak hiánya. igen, talán ez a pont sem meglepő, de a csövesnek nincs pénze. ettől persze nem kizárt, hogy fasza telefonja, laptopja, autója (vagy titokban egy maláj kurvákkal felszerelt jamaikai nyaralója) van, de pénze az nincs (lásd az egyes pontot az okokért). ezt a problémát a csöves a következő módon tudja megoldani (pontosabban még tovább mélyíteni): először is kölcsönkér, majd az így szerzett pénzt bedobálja a nyerőgépbe, utána pedig visszatér az első szakaszhoz. (fontosnak tartom megemlíteni, hogy a mi csövesünk igen nemes példány, és mindig vissza is fizeti a kesst)
ez a gyakorlatban a következőképpen hangzik:
"hallod, nem tudnál kölcsönadni egy ezrest, következő héten jön a diákhiel, akkor visszaadom!"
3. pia és buli. a 3. alapvető oszlopa a csövességnek. fontos, hogy a csöves nem alkoholista. napokig, vagy szélsőséges esetekben akár egy hétig is kihúzza szesz nélkül. amikor azonban nekiáll, az sosem egyenlő egy lájtos sörözéssel. alapvetően mindent megiszik, pláne, ha ingyen van. a kocsmákban azonban gyakran elkóborol, és richtig megtalálja a leglepukkantabb arcot, akit csak azért nem vágtak még ki az utcára, mert mindenki undorodik hozzáérni. ha lelkitársával kicsacsogta magát, a csöves gyakran bulizni is eljön, és valljuk meg ezt igen utánozhatatlanul jól csinálja. olyannyira, hogy amikor 3 óra körül a többség hazamegy, ő még vidáman vodkázik. sőt, amikor 5 körül már zárják a helyet, és a legnagyobb buliarcok is hazalépnek, ő még kikér egy sört. sőt, olyannyira, hogy a reggel 8as órára még részegen megy be. és nagy valószínűséggel olyannyira, hogy másnap este is még/már megint részegen találunk rá, persze 0 alvással. ilyenkor jellegzetes mondata a:
"most már nincs értelme lefküdni! basszunk be, mint a picsa!"
ez tehát egy tipikus csöves profilja, aki egyebár olyan, mint egy koala: semmi haszna, de legalább cuki.
ha a te társaságodban is akad ilyen, jelezd irányunkba, hátha egy csöves talit is összehozhatunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsoves.blog.hu/api/trackback/id/tr1001216806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wertzui1987 · http://elmetomfa.blog.hu 2009.06.30. 02:46:13

Ma épp volt neki és utolsó szálat nekem adta :S
hátborzongató - durván kirázott az hideg, mintha egy horrorfilm lett volna...
süti beállítások módosítása